klooster

KLOOSTER KONINGSBOSCH


Kloosterpark

Klooster

Open dag 2016Open dag 2007


 

Open dag klooster 2016
op lef-tv


  Oud-leerlingen klooster
Facebook
   


Website Monastery Hotel  koningsbosch

 

  Gelasius Vastgoedmaatschappij

 

  facebook Klooster Koningsbosch

 

Plannen herontwikkeling en een verslag van de bewonersavond van het klooster vindt u op de
website van de Gemeente Echt-Susteren 

 

 

 

Op 7 december is er een extra ingelaste raadsvergadering over de recente ontwikkelingen rondom het klooster in
Koningsbosch, aanvang 20.30 uur.
Alle vergaderingen zijn openbaar en vanaf de tribune te volgen.

TERUG


Bekijk hier het hele overicht rondom de perikelen van het Klooster

 


 

 

TERUG


 

Beste mensen,

Gelasius Projectontwikkeling heeft van de gemeente Echt-Susteren 14 dagen de tijd gekregen om een zienswijze in te dienen op het Bibob advies.

Onze advocaat wil zorgvuldig en zeer grondig op het Bibob advies reageren.

Het Bibob rapport blijkt veel onjuistheden en onvolledigheden te bevatten en omdat de belangen van dit project zo groot zijn is meer tijd gevraagd aan het college van B & W.

Het is belangrijk dat het college een weloverwogen besluit kan nemen. Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten

Jan Stor.

Gelasius Projectontwikkeling


TERUG

 

 

De Gelderlander:
Henk van Gelder:

Niets misdadigs aan de hand

 

De Gelderlander:
Laatste update: 22:04
Nijmegenaar in opspraak

*

L1 Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 - 18:34

Gelasius in 2005 problemen met de belastingdienst

*

L1 nieuws 26-10-2017  Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 - 16:48

Inwoners Koningsbosch teleurgesteld over Hoteldebacle

*

L1 nieuws 25-10-2017

Vermoeden van crimineel geld; geen vergunning voor luxe hotel


*************************************************************

 

 

 

De Limburger 1-11-2017

Plannen Kloosterhotel gedwarsboomd...

*


De Limburger 26-10-2017

Wat is BIBOB en wat kun je ertegen doen

*

Crimineel geld: komst Hiltonhotel naar Limburg op losse schroeven

 

 

TERUG

 

 

27 en 28 oktober 2017

 

 

     

TERUG

 

 

 

 

25-10-2017

Crimineel geld !!!

Beste mensen,

Zeer recent heeft de burgemeester van de gemeente Echt-Susteren een besluit genomen met het voornemen om de vergunning voor de herontwikkeling van het klooster Koningsbosch te weigeren.

Als reden wordt verwezen naar een advies van het landelijk bureau Bibob die negatief heeft geadviseerd. Wij zijn hiervan geschrokken omdat de projectfinanciering voor dit project zeer transparant is en door verschillende deskundigen en partijen is beoordeeld.

Opmerkelijk is dat de burgemeester zijn voornemen onvoorwaardelijk heeft gepubliceerd zonder onze reactie af te wachten wat voor veel paniek heeft gezorgd. Dat spijt ons.

Wij gaan het advies grondig en zorgvuldig bestuderen en zullen binnen deze twee weken met een goed onderbouwde zienswijze komen zodat de vergunning alsnog verleend kan worden.

Wij zien geen enkele reden waarom de vergunningaanvraag geweigerd zou moeten worden. Wij herkennen ons niet in de zeer onzorgvuldige uitlatingen van de burgemeester en hij schetst helaas een beeld dat niet klopt.

Zodra wij de zienswijze gereed en ingediend hebben, zullen wij met een uitgebreide persbericht komen. Ook zullen wij een exclusief interview geven aan een dagblad over de gang van zaken.

U mag van mij aannemen dat ik er alles aan zal doen om dit project doorgang te laten geven in het belang van de gemeenschap en alle betrokken partijen. Wij doen dit voor de gemeenschap van Koningsbosch, absoluut niet voor het college van B & W. Wij houden u z.s.m. op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Directeur: Jan Stor

Gelasius Projectontwikkeling


 
Met vriendelijke groeten,
Jan Stor: Senior Projectmanager 

                           
   
 
 
 
     Gelasius Projectontwikkeling Kerkstraat 119 6104 AB te Koningsbosch
 

Deze e-mail en alle daarbij meegezonden bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan. Indien bovenstaand e-mailbericht niet aan u is gericht, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het e-mailbericht te retourneren aan de verzender, om dit in de toekomst te voorkomen, en het origineel en eventuele kopieën te verwijderen en te vernietigen. HBC Group The Netherlands Holding B.V en de aan haar gelieerde werkmaatschappij sluiten iedere aansprakelijkheid uit die voortvloeit uit elektronische verzending. HBC Group The Netherlands Holding B.V. en Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V. zijn statutair gevestigd te Koningsbosch respectievelijk te Nijmegen en ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 68119585 respectievelijk 60118504. HBC Group The Netherlands Holding B.V. is bekend bij de belastingdienst onder RSIN/Fi-nummer 857310562. Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V. is bekend bij de belastingdienst onder Btw-identificatienummer NL853772836B01, BTW nummer 853772836B01 en RSIN/Fi-nummer 853772836. Op ontvangst van e-mail van een bepaalde afzender kan geen rechtsverhouding worden aangenomen, evenmin kunnen hieraan rechten worden ontleend. Daarvoor dient uitdrukkelijk sprake te zijn van een rechtshandeling van de betreffende (rechts)persoon waarbij wil en verklaring nadrukkelijk met elkaar dienen overeen te komen. E-mail betreft primair een technisch communicatiemiddel om verkeer vlotter te laten verlopen, niet om zich juridisch ruim te binden.

 
 

 TERUG

 

 

HILTON NEWS 1 september 2017

http://newsroom.hilton.com/index.cfm/news/curio-collection-by-hilton-signs-first-hotel-in-the-netherlands-with-historic-monastery-conversion

 

 TERUG

 


 

Op 14 september 2017 werd bij "de Boesjer" een persconferentie gehouden inzake het renoveren van
een vervallen Klooster tot een Hilton Hotel.

De reportage hierover kunt u terugzien op lef-tv

De Curio Collection by Hilton heeft grootse plannen met het Klooster zoals u verderop, op deze pagina kunt lezen.

Naast de gebruikelijke faciliteiten zal het de gast aan niks ontbreken.
In de kelder worden wellness, fitness, en diverse shops gerealiseerd.
Achter het klooster komt een parkeerplaats voor 100 auto's.

In de tuin komen 45 villa's.
De opening is gepland ergens In 2020.


Het kerkhof wordt een "privé  plekje omdat niet alle graven geruimd zijn.

Wat betreft het werven van personeel, hopen wij u binnenkort op de hoogte te kunnen brengen.

 

Klik hier voor de reportage van Lef-tv

Klik hier voor de reportage Lef-tv facebook

 

TERUG

 

                                                                                  

 

 

Curio Collection by Hilton opent eerste hotel in Nederland

 

 

Uniek hotel in historisch klooster biedt uitzonderlijke ervaring

                                  

KONINGSBOSCH, Nederland  – 1 September 2017 Hilton heeft een overeenkomst getekend met Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V en Service Hotel and Resort International B.V. voor de opening en het verdere management van The Monastery Hotel Koningsbosch, Curio Collection by Hilton. Het hotel ligt in Koningsbosch (Echt-Susteren) Limburg, vlakbij de Duitse en Belgische grens. De opening van het hotel staat gepland in 2020 en is het debuut van het exclusieve merk Curio Collection in Nederland.

 

 

Gelasius

 

Het Team van Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V zegt hierover: “De afgelopen twee jaar hebben we samen met de gemeente Echt-Susteren en Hilton hard gewerkt om de toekomst van dit klooster veilig te stellen en er een mooi hotel van te maken. De vergunning wordt volgende maand verwacht, zodat de restauratie en renovatie van het klooster kan beginnen. Het is de verwachting dat het hotel een positief effect zal hebben op de lokale economie en werkgelegenheid gaat bieden aan honderden mensen uit de regio. We zijn ook blij voor de mensen uit Koningsbosch die lang hebben moeten wachten op vernieuwing van het klooster. Wij zijn trots dat we de marktleider uit de hotelindustrie naar Limburg hebben weten te trekken en we wensen Hilton het allerbeste met de exploitatie. Ook danken wij het Duitse intermediair Wekra Finanz GmbH voor de goede samenwerking de afgelopen twee jaren!”

 

 

 

Hilton

Patrick Fitzgibbon, senior vice-president development, EMEA van Hilton zegt hierover: “We kwamen ruim 50 jaar geleden naar Nederland. Dit project markeert de introductie van het zesde merk van Hilton in Nederland. Het is een perfecte match voor Curio Collection, een merk dat sterk groeit. Dit voormalige klooster zal gasten een authentieke en lokale ervaring bieden. Nederland blijft groeien als toeristische bestemming en dit bijzondere project biedt gasten een kans om onze vermaarde gastvrijheid te ervaren.”

 

Het hotel  krijgt 100 kamers en huist in een indrukwekkend oud klooster uit 1873. Het hotel krijgt tevens een kwalitatief restaurant en bar. De neogotische en neoromaanse architectuur van het klooster blijft grotendeels intact en het is een uitstekende locatie in een rustige en bosrijke omgeving. De landelijke omgeving van het hotel zal ook gasten aantrekken die houden van het buitenverblijf. Er kan goed gewandeld en gefietst worden in de omgeving. Het kan tevens makkelijk worden bereikt vanuit een aantal grote steden; Maastricht (40km), Eindhoven (65km) en Düsseldorf (77km) liggen binnen bereik. Gasten kunnen verder genieten van de imposante voormalige Dominicaanse kerk ‘Boekhandel Dominicanen’ en het Kasteel Sint-Jansgeleen. Maar ook van een flink aantal andere musea en monumenten die in de buurt aanwezig zijn.

 

Gemeente Echt – Susteren.

Wethouder Jos Wackers van de gemeente Echt-Susteren vervolgt: "We zijn als gemeente erg blij dat een gerenommeerd concern als Hilton zich wilt vestigen in onze gemeente. Echt-Susteren wordt daardoor op een mooie manier op de kaart gezet. Daarnaast is dit goed nieuws voor de leefbaarheid in Koningsbosch en voor het behoud van het historische kloostergebouw’’. Wethouder Jac Dijcks voegt hieraan toe: "Het is natuurlijk fantastisch nieuws voor de inwoners van Koningsbosch en onze gemeente. Dit mooie hotelconcept kan een enorme economische impuls voor de hele regio betekenen’’.

 

 

Curio Collection by Hilton

 

The Monastery Hotel Koningsbosch zal Hilton’s portfolio in Nederland verder uitbreiden naast bestaande hotels zoals het Waldorf Astoria, Hilton Hotels and Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn en Hampton by Hilton. Curio Collection by Hilton is een wereldwijd merk van hotels en resorts uit het hogere segment en worden nauwkeurig geselecteerd op karakter en uitstraling. Van de bruisende stad Hamburg tot de glooiende heuvels in Toscane bieden deze hotels een bijzondere ervaring met individualiteit als bindende factor.

 

The Monastery Hotel Koningsbosch, Curio Collection by Hilton wordt gevestigd in het klooster Liefdezusters en zal te bezoeken zijn aan de Kerkstraat 119, 6104 AB in Koningsbosch.

 

 

 


                            About Hilton

 

Hilton (NYSE: HLT) is a leading global hospitality company, with a portfolio of 14 world-class brands comprising more than 5,000 properties with more than 825,000 rooms in 103 countries and territories. Hilton is dedicated to fulfilling its mission to be the world’s most hospitable company by delivering exceptional experiences – every hotel, every guest, every time. The company's portfolio includes Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by HiltonTM, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by HiltonTM, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton and Hilton Grand Vacations. The company also manages an award-winning customer loyalty program, Hilton Honors. Hilton Honors members who book directly through preferred Hilton channels have access to instant benefits, including a flexible payment slider that allows members to choose exactly how many Points to combine with money, an exclusive member discount that can’t be found anywhere else and free standard Wi-Fi. Visit news.hilton.com for more information and connect with Hilton on Twitter, LinkedIn, Instagram and YouTube.

 

About Curio Collection by Hilton

Curio Collection by Hilton (curiocollection.com), launched in 2014, is a global portfolio of more than 35 remarkable, upper upscale hotels and resorts handpicked for their unique character and personality. Curio Collection properties appeal to travelers seeking one-of-a-kind discoveries and authentic experiences, all backed by Hilton (NYSE: HLT) and its award-winning Hilton Honors program. Read the latest Curio Collection stories at news.curiocollection.com, discover Curio Collection destinations through Cities by Curio itineraries at citiesbycurio.com and connect with the collection on facebook.com/curiocollection, instagram.com/curiocollection and twitter.com/curiocollection.

 

 TERUG

 

 

 

Koningsbosch bedankt het team van Gelasius, met name Jan Stor, voor hun inzet om het klooster
van "de Boesj" te redden.

Het was geen gemakkelijke klus met natuurlijk voor_ en tegenstanders en de nodige kritiek.

Koningsbosch zal opnieuw met het klooster, op de kaart gezet worden.

Het zal de werkgelegenheid in de regio ten goede komen en natuurlijk het aanzien van ons dorp.

En niet onbelangrijk, de skyline van de Boesj, de twee torens, blijft behouden.

 

 

 TERUG

 

 

HILTON NEWS 1 september 2017

http://newsroom.hilton.com/index.cfm/news/curio-collection-by-hilton-signs-first-hotel-in-the-netherlands-with-historic-monastery-conversion

 TERUG

 

 

 

UPDATE 24-08-2017 PROJECT " KLOOSTER TE KONINGSBOSCH"

Wij stellen het zeer op prijs om de bewoners van Koningsbosch als eerste te mogen informeren inzake de bijzondere mededelingen.

Datum plaatsing Persbericht.
======================

1 september :22.00u.
www.koningsbosch.nl
1 / 2 september :00.00u.
Facebook " Klooster Koningsbosch"
2 september :Nationale, Internationale Pers en
www.koningsbosch.eu

Met vriendelijke Groeten,
Team Gelasius.

 

TERUG

 

Update:

Maand augustus komt er een Update met zeer heugelijke mededelingen omtrent het
"Project Klooster Koningsbosch".

Met vriendelijke groeten,

Gelasius Team.

 

 

TERUG

 

Aanvraag omgevingsvergunning klooster

 

 

--------------------------------

UPDATE 14-03-2017 PROJECT " KLOOSTER TE KONINGSBOSCH"

In de update van 13 januari hadden wij u te kennen gegeven dat de vooronderzoeken en de ontwerpen                                                                                                              waren afgerond, inmiddels zijn wij in een vergevorderd stadium, onderstaand leest u de vooruitgang.

- de omgevingsvergunning is ingediend.
- het bestemmingsplan is onherroepelijk.
- de voorbereidingen “bouw klooster” zijn in volle gang.
- de restauratie en renovatie van het klooster starten
   hoogstwaarschijnlijk in het 3e kwartaal 2017.
- de uitvoering van het landschapsplan start hoogstwaarschijnlijk
  de 3e of 4e kwartaal 2017

 

Met vriendelijke groeten,

Het Gelasius Team.

 

 TERUG

 

 

UPDATE PROJECT " KLOOSTER TE KONINGSBOSCH"

5 maart 2015 zijn wij gestart met de onderzoeken i.v.m. herbestemming van het Klooster en het Kloosterpark voor het realiseren van een hotel, 45 villa's en de buurtvoorziening.

Om u een indruk te kunnen geven wat dit wilt zeggen.

Totaal waren er 89 onderzoeken, o.a. hoe is de huidige conditie van het Klooster, asbestinventarisatie, daken, (constructie, lei-steen, 34 kapellen enz.) Fauna en Flora, archeologie, benaderen van oorlogstuig, verkeersveiligheid, Monumentale tuin, bodemonderzoeken enz.

Enkele eindresultaten:

Totale conditie Klooster (130 jaar) redelijk te noemen, bodemsaneringen rondom het Klooster en in het park opgeleverd, archeologische onderzoeken in het park afgerond, Oorlogstuig (munitie volledig verwijderd) enz.

Project Hotel en villa's

Ontwerpschetsen voor het Klooster, Villa's en Buurtvoorzieningen, Verkavelingsplan, het realiseren van de 0 op de meter woningen, ontwerp landschapsarchitectuur, duurzame energie enz.

Oplevering en afsluiting onderzoeken

10 januari 2017 hebben wij deze onderzoeken en ontwerpen opgeleverd, concreet na anderhalf jaar aan voorbereidingen ziet het er zeer gunstig uit voor de start van de renovatie Klooster en de bouw van de Villa's.

Gemeente Echt-Susteren

Wij het Gelasius Team willen via deze weg de Gemeente Echt-Susteren complimenteren voor de zeer grote inzet en een prettige samenwerking om dit gehele gebeuren te hebben kunnen realiseren. Met name dank aan dhr. J.Wackers en dhr. F. Steegh voor hun enorme inzet. Dank daarvoor.

Met vriendelijke groeten,

Het Gelasius Team.

 

 

 

VERKEERSVEILIGHEID PRINSENBAAN TE KONINGSBOSCH

In samenwerking met de Provincie Limburg, gemeente Echt-Susteren en Gelasius Projectontwikkeling zijn afgelopen maanden vooronderzoeken geweest inzake verkeersveiligheid Prinsenbaan te Koningsbosch.

Uit de vooronderzoeken is gebleken dat er op zeer korte termijn wordt gekeken hoe de verkeersveiligheid op Prinsenbaan verbeterd kan worden,

Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Gelasius Team.

 

 

 

 TERUG


 TERUG


 

 

 

 

 TERUG


 

 

 

Vrijwilligers aan het werk voor de open dag van het klooster

TERUG


OPEN DAG ZATERDAG 17 SEPTEMBER KLOOSTER KONINGSBOSCH, Thema "Anders dan Anders"

 

Mariabeeld.

Tijdens de Open Dag 17 september komt het Mariabeeld van de liefdezusters van het Kostbaar Bloed voor een dag terug naar het klooster, deze kunt u bezichtigen in de Lourdesgrot.

Als het project volledig is opgeleverd komt het Mariabeeld definitief terug naar het klooster. 

 

 

TERUG


 


klik hier voor een verslag van Operatie Blackcock

 


TERUG


 

 

 


 

 

 TERUG

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Presentatie voortgang herinrichting klooster en woningbouw project.
door Bert Hendricks.


Op donderdag 19 mei organiseerde Gelasius vastgoedmaatschappij en gemeente Echt-Susteren een voorlichtingsavond over de stand van zaken met betrekking tot de herontwikkeling en de bestemming van het klooster. Daarnaast werden de nieuwbouwplannen van de woningen en de ontwikkeling van de tuin gepresenteerd.
Na de opening door wethouder Jos Wackers (met wethouder Jac Dijcks projectwethouder), lichtte de projectontwikkelaar zijn plan toe en daarna gaf de architect van het project een toelichting aan de hand van de eerste tekeningen.
Een ambtenaar van de gemeente gaf daarna tekst en uitleg over de status van het bestemmingsplan en de procedure.
Na afloop hiervan werden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.
De PR medewerker van Gelasius had na afloop nog een gesprek met de aanwezige liefdezusters van het Kostbaar Bloed over hun herinneringen aan het kloosterleven in Koningsbosch.
Ook de winnaar van de prijsvraag werd bekend gemaakt.
Hennie Mohren bleek de meest originele naam te hebben aangeleverd volgens de jury.
Met haar keuze voor de naam Seraphine wordt recht gedaan aan de zusters en de historie van het klooster. Seraphine was nl. de stichteres van de kloosterorde.
De avond werd door velen bezocht en de bezoekers konden na afloop terug kijken op een goed georganiseerde avond met goede presentaties.

 

 

 

Klik hier voor de presentatie op 19 mei 2016 in zaal van Pol (PDF)

 

 

 Enkele foto's van de info-avond op 19 mei 2016 in zaal van Pol.

 

 

TERUG

Foto's Open Dag 2007 Foto's Klooster

Foto's Kloosterpark

 

 TERUG


 Bron: Echter Weakblaad,

 TERUG


 

 Leegstaand klooster Koningsbosch wordt mogelijk hotel

 

TERUG


P E R S B E R I C H T

 

Reuver, 8 januari 2015

 

Klooster Koningsbosch verkocht

Coöperatie Rockvest Wonen UA uit Nijmegen is de nieuwe eigenaar van het kloostercomplex Koningsbosch. Voormalig eigenaar WoonGoed 2-Duizend en Rockvest Wonen tekenden woensdag 31 december de koopovereenkomst.

Rockvest Wonen  
Rockvest Wonen is een landelijke georiënteerde corporatie die koopt, verbouwt en verhuurt ten behoeve van haar leden. In de nabije toekomst wil de coöperatie de portefeuille voor de leden uitbreiden naar duurzame nieuwbouw in Gelderland en Limburg. De aankoop van het kloostercomplex past in deze ambitie, waarbij men voornemens is om starters- en seniorenvriendelijke appartementen te realiseren, aangevuld met gemeenschappelijke dan wel ondersteunende voorzieningen in het gebouw.

Herontwikkeling
Sinds de aankoop van het pand in juni 2007 heeft WoonGoed 2-Duizend diverse plannen onderzocht om het kloostercomplex nieuw leven in te blazen. De wens om dit Rijksmonument te ontwikkelen met maatschappelijke en commerciële functies voor Koningsbosch en omgeving stond hierbij centraal.
Bestuurder Karel Boonen van WoonGoed 2-Duizend: “De afgelopen jaren hebben we alles in het werk gesteld om een goede bestemming te vinden voor dit unieke kloostercomplex. We hebben hierbij alle mogelijkheden onderzocht, tot en met een Euregionale samenwerking toe. Het kloostercomplex is echter dermate groot dat de financiële haalbaarheid van de plannen helaas steeds in het gedrang kwam. De tijd heeft ons bovendien ingehaald, waarbij de ontwikkeling van een dergelijk omvangrijk complex anno 2015 niet meer past in de mogelijkheden die wij als corporatie hebben. Onze kerntaak is sociale woningbouw en dat is niet verenigbaar met een succesvolle exploitatie van dit klooster. Met de aankoop door Rockvest Wonen ontstaan er gelukkig nieuwe kansen voor een succesvolle ontwikkeling en daarmee zie ik het als een belangrijke positieve impuls voor de kern Koningsbosch.”

Lange termijn        
Rockvest Wonen zal met de gemeente Echt-Susteren overleg voeren om de plannen te realiseren. Het gaat in ieder geval om investeringen die gericht zijn op de lange termijn. Zo streeft de coöperatie in aanvulling op de ontwikkeling van het pand zelf een behoorlijke nieuwbouw na op het achtergelegen terrein met daarbij commerciële voorzieningen voor wijk en dorp.

Historie
De oorspronkelijke bouw van het (eerste deel van) ‘Het Klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed’ in Koningsbosch dateert uit 1874. In de daaropvolgende decennia is het klooster verschillende keren verder uitgebreid. Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw speelde het klooster  een belangrijke rol in het sociale en commerciële leven van de inwoners van Koningsbosch en (verre) omgeving. De zusters hebben binnen de muren van het kloostercomplex ruim 100 jaar onderwijs verzorgd voor zowel interne (pensionairen) als externe leerlingen. Ook de ziekenzorg en de latere wijkverpleging werd door hen opgepakt. Na sluiting van het internaat werd het kloostercomplex in 1982 geschikt gemaakt voor bewoning door de bejaarde zusters. In 1995 vertrokken de laatste zusters naar het klooster Agnetenberg in Sittard. Het gehele complex, inclusief de tuin, is beschermd als Rijksmonument.

website Rockvest Wonen

 TERUG