armand dijcks


Groeten uit.....    Rotterdam
Wie is Armand Dijcks
Geboren op 16 oktober 1970, zoon van meester Diecks, getrouwd met Brit HammerOpleiding?
Ik heb bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft, dus je zou verwachten dat ik nu architect was, maar soms lopen dingen niet altijd even voorspelbaar...


Waar woon je?
Op het mooiste plekje van Rotterdam, de Kop van Zuid, vlakbij de alom bekende Erasmusbrug. Tien jaar geleden was dit nog een volledig kaal gebied, maar nu heb je hier alles wat je maar kan bedenken. En af en toe meert er cruise-schip aan om de hoek, ook altijd leuk.


Waar werk je?
Een aantal jaren geleden ben ik voor mezelf begonnen en dat bevalt nog steeds prima. Mijn bedrijf heet Liquid Earth en ik heb tot nu toe een aantal uiteenlopende dingen gedaan. Begin 2005 fungeerde ik bijvoorbeeld als een soort “basiskamp” voor een internationale expeditie naar de Noordpool. Ik onderhield zowel het contact met het expeditieteam –via een satellietverbinding - als met de pers en media, en deed verslag van de expeditie via een website. Ontzettend stressen natuurlijk, maar wel leuk. Dat soort dingen zou normaal je misschien nooit doen als je voor een bedrijf werkt. Daarnaast ontwikkel ik bijvoorbeeld nieuwe toepassingen van internet en media technologie.


Heb je je goed aangepast?
Is dat nodig dan? Volgens mij ligt Rotterdam nog steeds in Nederland. Soms lijkt het alsof iedereen in Limburg het westen van het land een beetje als buitenland ziet, maar ik denk dat de verschillen wel meevallen.


Kom je nog vaker “op de boesj”

Een aantal keer per jaar zakken we af naar het zuiden. In ieder geval altijd rond 1 maart, want dan vieren we altijd onze trouwdag in Wittem, en tussendoor nog een paar keer. Maar niet rond carnaval zoals ik van sommige anderen op deze website las, daar was ik namelijk nooit zo’n liefhebber van (hmmm... ben ik dan geen echte Limburger?)


Is er iet dat je mist?

Ik kan niet direct iets bedenken. Je hebt hier eigenlijk alles wat je in Koningsbosch ook hebt. Hooguit misschien de ruimte. Het is aan deze kant van het land natuurlijk wat voller. Als je even niet oplet en je kijkt uit het raam dan staat er ineens weer een nieuw gebouw.


Hoe vaak ben je van de Euromast abgeseild?

Nog nooit. Ik heb namelijk lichtelijk last van hoogtevrees. Alhoewel, ik heb wel eens ge-bungy-jumped van een 102m hoge brug (in Nieuw Zeeland) en ben sinds kort bezig met een vliegopleiding (vroeger altijd al piloot willen worden), dus misschien gaat het er toch nog een keer van komen.


Wil je nog iets zeggen of iemand de groeten doen?
Veel succes met de website, ik zal af en toe nog eens kijken of ik nog iets gemist heb.
Bij deze de groeten aan iedereen “op de Boesj” !


Armand, bedankt en nog een fijne tijd in Rotterdam.
 

 


Beste lezer van deze site, wilt u zelf eens meedoen aan deze rubriek of weet u iemand die mee zou willen doen aan dit klein interview, dan graag een mail naar
contact@koningsbosch.nl