ben schulpen

GROETEN UIT.........UGANDA 


Wie is ook alweer Ben Schulpen
Ben Schulpen, geboren op 09-06-1962 te Koningsbosch.
Zoon van Chrit Schulpen en Leentje Kohlen.
Getrouwd sinds 18 augustus 2006 met Sonja Rademakers.
 
Tijdens mijn jeugd kwam ik via Wil Claessen in aanraking met volleybal. Dat heb ik zowel in Koningsbosch als in Echt lange tijd beoefend.
Op dit moment is  fotograferen en reizen mijn hobby. Ik heb het geluk gehad dat ik mooie landen kon bezoeken. Mn. Afrika heeft grote indruk gemaakt op mij.
 

Beroepsmatig ben ik niet mijn opleiding gevolgd. Ik heb namelijk geleerd voor onderwijzer
(Pedac, toen nog in Echt). Via via ben ik begin jaren negentig in de logistiek terecht gekomen. Dat beviel goed. Via Henzo te Roermond ben ik naar DHL te Eindhoven gegaan. Daar ben ik de laatste jaren werkzaam geweest als logistiek manager. Dat was een leuke uitdaging. Zeker gezien het feit dat mijn groep steeds groter werd.
 
Bij DHL heb ik Sonja leren kennen. Zij had ook een tik voor Afrika. Naarmate onze relatie serieuzer werd begon het bij ons beide te kriebelen. Zou er een toekomst mogelijk zijn voor ons in dat grote land. We hebben gezocht en gevonden. Op 13 januari 2007, zijn wij naar Oeganda vertrokken. Bij de plaats Jinja gaan wij een camping beheren namens de eigenaar. Hij heeft als doelgroep de Europese toerist.Dat betekent dat wij o.a de kwaliteit van de camping gaan aanpassen, maar ook de marketing. Daarvoor heeft Sonja twee websites ontworpen. Een voor onszelf (www.sonjaenbeninafrika.com) en een voor de camping (www.edenrocknile.com).
Zo kan iedereen ons volgen.
 
Vanwege deze plannen is het helaas niet mogelijk om regelmatig Koningsbosch te bezoeken. Wel via jullie site. Een heel goed initiatief.
 

Verder wil ik iedereen van "de Boesj'" die mij nog kent, de groeten doen en ik zou zeggen,  voor diegene die van  een avontuurlijke vakantie houden, wil ik onze camping graag aanbevelen.

 
 
Groetjes,
Ben ( en Sonja) Schulpen

 
juni 2007

We hebben jullie twee keer groot nieuws te melden;

1) We zijn in blijde verwachting!!! "Iedereen" in Oeganda wist het al (je zult je tenslotte toch een keer moeten verantwoorden voor het feit dat je steeds kotsmisselijk bent en iedere avond voor 21 uur in bed ligt terwijl je man nog gewoon moet werken), maar voor onze vrienden en familie in Nederland hebben we het bewust stilgehouden totdat Sonja het op Schiphol tegen haar ouders verteld had. Zij reageerden natuurlijk heel emotioneel op het feit dat ze voor de tweede keer opa en oma worden! Daarna mocht Sonja het tegen iedereen vertellen en dat is aardig gelukt! De reacties waren hartverwarmend! Op 20 november verwachten we ons ukkie!

2) We komen weer definitief terug naar Nederland. Samen met nederlander Jeroen zouden we een stuk grond leasen naast Kibale National Park en daar een campsite/lodge bouwen. Helaas is deze samenwerking niet doorgegaan en omdat we toch al onze twijfels hadden bij een definitieve toekomst in Oeganda, hebben we toen besloten terug te keren naar nederland. Oeganda is een prachtland als vakantieland, maar voor ons niet om te wonen en ons ukkie heeft hier de doorslaggevende rol in gespeeld. Als we naar Kibale zouden gaan, zou een international hospital op zo'n 4 uur rijden van ons vandaag liggen en in theorie hebben we veel gezegd, maar nu Sonja dan echt zwanger is, vonden we het toch een akelig idee om met zo'n kwetsbaar babytje zo'n avontuur aan te gaan.

Dit zal dus het laatste berichtje in ons dagboek worden. 30 mei zal Sonja terugvliegen naar Oeganda om samen met Ben nog een en ander te regelen en afscheid te nemen van alle mensen die we in deze maanden hebben leren kennen. Ook zullen we nog een beetje de toerist gaan uithangen en bv. het National Park Murchisson Falls nog bezoeken en Jane Goodall's Ngamba Island, zodat we ook echt alles van het land hebben gezien wat we graag wilden zien.

Op 14 juni brengt British Airways ons weer terug naar het (hopelijk dan lekker warme) Nederland!

Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal te bedanken voor het feit dat jullie onze website zo trouw hebben gevolgd! Dit heeft ons goed gedaan, maar het contact zal nu een stuk gemakkelijker worden zo lekker dichtbij! 


maart 2008

Beste mensen, het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van ons hebben vernomen.
Wij willen jullie berichten dat wij intussen de trotse ouders zijn geworden van onze dochter Mindy.
Onze ervaringen in Oeganda  hebben wij in een boekwerk samengevat, meer weten....Groetjes Ben en Sonja Schulpen - Rademakers 

Mindy

Mindy

 Beste lezer van deze site, wilt u zelf eens meedoen aan deze rubriek of weet u iemand die mee zou willen doen aan dit klein interview, dan graag een mail naar contact@koningsbosch.nl