henk hendricks


 

GROETEN UIT...........ARNHEM

 


november 2006

 

Wie is Henk Hendricks…


 

 

Geboren op 3 augustus 1959, als vijfde in de rij van zes kinderen van Toni en Thé Hendricks. Prinsenbaan Noord 63 was mijn ouderlijk huis, inmiddels woont mijn moeder midden in het dorp op de Mauritshof.

 

 

 

 

     

Waar woon je… 
Met mijn gezin woon ik op de Gulden Bodem, een mooie oude wijk in Arnhem- Noord, nabij het Sonsbeek park en Burgers Zoo.

 

Welke opleidingen heb je na de basisschool nog gevolgd…
Atheneum B  op het  Bisschoppelijk College in Sittard. In 1980 ben ik geneeskunde gaan studeren in Nijmegen, van 1990-1994 gespecialiseerd tot revalidatiearts en in 2003 gepromoveerd tot doctor op  mijn proefschrift betreffende het voorspellen van herstel na doorgemaakte beroerte.

  

Burgerlijke staat…
Gehuwd met  Carla Franken, 2 zonen, Filip en Gilles, respectievelijk geboren in 1994 en 2000.

 

  

Vertel iets over je werk…
Sedert 1997 werk ik in het academisch ziekenhuis in Nijmegen (Radboud ziekenhuis). Mijn functie is 4-ledig, patiëntenzorg (specialiteit hersenletsel en spierziekten), onderwijs aan studenten, wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van basisartsen tot medisch specialist. Het werk is erg afwisselend en boeiend.

 

Heb je nog tijd voor hobby's..
Jazeker, lezen en sporten!! Ik tennis veel (onder andere met mijn oudste zoon Filip), verder hardlopen en mountainbiken. Ik ga ook graag een biertje drinken in de stad.


Kom je nog wel eens “op de Boesj”…
Jazeker, mijn moeder woont immers oppe Boesj. Ik probeer ook elk jaar met de Carnaval af te zakken. Dan zie ik mijn oude kameraden van
Juliana K en de Zaate Hermenie (Om van te böke). De ouderen kennen mij gelukkig nog en het lijkt dan alsof ik niet weggeweest ben.

 

 

Wil je nog wat zeggen….
Met veel genoegen kijk ik regelmatig op de site van de Boesj. Ik hoop dat jullie nog velen kunnen strikken voor een interview…

 

Henk  bedankt.