johan van l?mich

 2007Wie is Johan van Lümich…
Zoon van Nol van Lümich en Trina Paulissen. Tot mijn 25e heb ik gewoond aan de Prinsenbaan 93 op de boerderij van mijn vader.
Ik ben op een na de jongste van 6 broers en 2 zussen.
2 Broers en de zussen wonen nog op “de Boesj”. De rest is uitgevlogen naar verschillende dorpen in de omgeving.

 

Wanneer heb je “de Boesj” verlaten…
Ik heb de “de Boesj” verlaten in 1969. In dat jaar trouwde ik met Oda Baars. Zij is een dochter van Agatha Sevriens die getrouwd was het Harrie Baars uit Pey. Agatha kwam van café Sevriens aan de Kerkstraat. Later geloof ik het Pintje geheten. Oda is  een nicht van Leo Sevriens die nog steeds het Timmerbedrijf aan de Kerkstraat heeft.

 

Hoe zag het leven na de lagere school eruit…
Na de lagere school heb ik de Mulo gevolgd en vervolgens diverse HBO opleidingen. Naast mijn studies heb ik nog belastingrecht gedaan in zowel Nederlands, Belgisch en Duits recht. Uiteindelijk ben ik 25 jaar controller geweest bij een groot vleesbedrijf. In 2003 ben ik in de VUT gegaan wat mij zeer wel bevalt. In 1969 ben ik met Oda Baars getrouwd.
Samen met Oda heb ik een zoon die inmiddels getrouwd is met een Spaanse en ook in Spanje woont.

Wij zijn de trotse opa en oma van een kleinzoon die wij ondanks de afstand geregeld zien.
Hobby’s…
Tennis, natuurbeheer en fotografie.

 

Kom je nog wel eens op “de Boesj”…
Geregeld bezoek ik mijn broers en zussen en diverse overige familieleden. Veel familie van mijn vader en moeder wonen nog op “de Boesj”.
Ook bezoek ik geregeld het graf van mijn ouders en overige overleden familieleden.

 

Je woont al een aantal jaren in Echt, dus er zal wel niet veel meer zijn wat je mist van  “de Boesj”.

Wil je nog iets toevoegen…
Ik woon vanaf mijn huwelijk in Echt.  In deze 38 jaar is er veel veranderd op “de Boesj”. Er zijn veel mensen van buitenaf komen wonen en natuurlijk ken ik die niet. Helaas zijn ook vrijwel alle winkels verdwenen. Het klooster waar ik tot mijn huwelijk misdienaar was is jammer genoeg een bouwval geworden. Wat was dit toen een mooi gebouw, zowel binnen als buiten. Je begrijpt dat ik “de Boesj” niet echt mis. In Echt is alles wat je nodig hebt. Winkels, openbaar vervoer, scholen enz.


 
Johan bedankt. 

Beste lezer van deze site, wilt u zelf eens meedoen aan deze rubriek of weet u iemand die mee zou willen doen aan dit klein interview, dan graag een mail naar contact@koningsbosch.nl