jos nelissen

juni 2010


Wie is Jos Nelissen
Ik ben Jos, de zoon van Nol en Tiny Nelissen. Zij wonen op de Kerkstraat, waar ik tot mijn 18e jaar ook heb gewoond.

 

Waar woon je

In het verre Venlo, dat met de komst van de A73 eigenlijk niet meer zo ver is. Ik woon hier alleen, in een gezellig apartement dat langzaam aan wat klein begint te worden, mijn hobby's nemen de nodige ruimte in beslag. Ik ben in Venlo komen wonen omdat ik er ook werk; met de fiets naar het werk gaan is een goede manier om wakker te worden en erg economisch bovendien. Toen ik hier kwam wonen wist ik weinig meer van Venlo dan de verhalen in de media over drugscriminaliteit en dergelijke. Dat blijkt enorm mee te vallen, Venlo is een gezellige stad, niet te groot en niet te klein, centraal gelegen (je bent zo in Eindhoven, Roermond of in Duitsland) (okee, dat is op "de Boesj" eigenlijk net zo:-), er zijn veel voorzieningen maar je vindt er ook het persoonlijke, het 'gemütliche'. En van criminaliteit is niks te zien, maar dat komt misschien ook omdat er een groot politiebureau in mijn straat staat:)

 

tuin

 

Opleiding na de basisschool

Na de lagere school en BC Echt ben ik elektrotechniek gaan studeren aan de TU Delft. Elektronica en beta-vakken hadden al langer mijn interesse en het trok mij ook wel om eens in een ander stukje van het land te gaan vertoeven.

 

Vertel iets over je werk
Na mijn opleiding ben ik toch weer in Limburg terechtgekomen, bij Océ in Venlo, op de afdeling research & development. Océ maakt grote printers voor bijvoorbeeld het printen van boeken, handleidingen, bankafschriften, bouwtekeningen en posters. Zo'n 900 collega's en ik werken aan de ontwikkeling van nieuwe produkten. Ik werk aan hardware voor beeldbewerking, in het verlengde van mijn opleiding. Momenteel worden we overgenomen door het grote Canon, een spannende stap die ook weer nieuwe mogelijkheden biedt.

 

Nog tijd voor hobby’s
Naast elektronica, wat nog steeds een hobby is, besteed ik veel tijd aan muziek. Ik speel basgitaar in een aantal coverbands en thuis maak ik zelf liedjes in mijn eigen home studio. De meeste liedjes die ik maak komen terecht op de website van ene Boswachter Bob, een illuster figuur dat kennelijk zijn roots in een of ander bos heeft:

http://boomhut.dyndns.org/

 

Losdros

 

Kom je nog wel eens “op de Boesj”
Ja hoor, om mijn ouders te bezoeken of voor een activiteit van zanggroep Mes Amis. Sinds mijn 12e jaar ben ik lid van Mes Amis, ik begon er als zingend lid en nu speel ik er basgitaar en gitaar. Regelmatig lokt deze gezellige club mij naar de Boesj voor een repetitie, een optreden of een ander evenement.

 

 
Mes-Amis


Wil je nog iets zeggen

Veel succes met jullie website en wie weet een keertje tot ziens oppe Boesj!

 
Jos, bedankt.