karel loete

29-11-2009          
Wie is Karel Loete
Na Huub en Joseph, maar nog net voor Math zag ik de kans schoon om als derde zoon van Leo en Fientje voor het eerst het licht te zien op 25 november 1957.

Na de kleuterschool en de basisschool succesvol te hebben doorlopen vond ik het tijd om mijn vleugels wat verder uit te slaan en een goede opleiding te volgen bij het Bisschoppelijk College te Sittard. Dit bleek toch niet de meest juiste keuze te zijn, omdat er te weinig tijd overbleef voor mezelf. Na de brugklas heb ik op de Boesj de MAVO gedaan en dit was een schot in de roos; gemengde klassen en tijd zat voor mezelf.

In de eindexamenklas werd mijn interesse gewekt voor een functie bij Defensie. Alle informatie bestudeerd en wat bleek: bij de Marine mocht je 5 jaar eerder stoppen dan bij de andere krijgsmachtdelen. Mijn keuze was gauw gemaakt en op 12 augustus 1974 moest ik me melden voor de eerste militaire vorming in Hollandse Rading (naast Hilversum).

Na een aantal opleidingen in elektronica en een jaartje varen op Hr.Ms. van Speijk en Hr.Ms. Overijssel werd ik in 1978 gevraagd of ik zin had om een keertje mee te varen op een onderzeeboot. Daar had ik wel oren naar en zodoende ben ik bij de Onderzeedienst gebleven.
Er is natuurlijk meer in het leven dan alleen maar varen en zo kwam het ook dat ik in 1982 ging trouwen met Mary en naar Susteren verhuisde.
Na 2 jaar diende Cindy zich aan en nog eens twee jaar later kwam David.

Omdat ik zo vaak van huis was zijn we met de Kerst in 1989 verhuisd naar Anna Paulowna, zodat ik ook ‘s avonds thuis kon zijn als ik niet op zee zat.

Eind 1995 was het tijd voor een plaatsing aan de wal, en via diverse functies ben ik nu alweer enkele jaren System Engineer Submarines en mag ik nog steeds een paar weken per jaar meevaren ten behoeve van systeembeproevingen aan boord van onze onderzeeboten.

 

Hobby:
Als tiener heb ik vrij veel gewandeld; ik ging regelmatig te voet naar Roermond met een kool in mijn rugzak voor de buurmeid die daar was gaan wonen. Ook de Kennedymars van Sittard heb ik destijds 3 keer succesvol en net zo vaak zonder succes volbracht.

Door het vele varen werd het onmogelijk deze hobby voort te zetten, maar in 2000 heb ik het wandelen weer opgepakt. Sinds die tijd heb ik 8 keer de 4-Daagse van Nijmegen uitgelopen; ruim 20 meerdaagse tochten in diverse Europese landen en 5 keer de Dodentocht in België (en dat is me er een!!!).

Op 15 april 2010 begin ik met mijn buurman aan een voettocht naar Rome (2400km).Die dikkere, dat ben ik tijdens de Heuvelland Vierdaagse 2009 Die andere is mijn buurman Rein.

                      
Naast wandelen mag ik graag koken. Voor Mary is dat wel lekker……..
Een pijltje gooien met vrienden is ook niet verkeerd.
 

Kom je nog wel eens ‘op de Boesj’

Ja, ook al lukt het niet zo vaak als ik graag zou willen. Het is niet zozeer de afstand, maar meer de volle agenda. Daarnaast is het overnachten een probleem sinds mijn schoonouders er niet meer zijn. De laatste tijd is het vroeg in de ochtend thuis vertrekken; een paar uurtjes op visite en tegen de avond weer naar huis. Dat is op zo’n dag toch 6 uur in de auto zitten en niet iedereen vindt dat even leuk.

 

Wil je nog iets zeggen

Sowieso de groeten aan iedereen ook al vind ik dat een beetje een afgezaagde opmerking.

‘De Boesj’ heeft toch een bijzonder plekje in mijn hart, vandaar dat mijn wandeling naar Rome via dat bijzondere plekje gaat.

Doeiiiiii…….Karel bedankt.