leo wilms

juli 2007/aangepast februari 2009

     

Wie is Leo Wilms…
Leike is een opgewekte en positieve kerel, die met beide benen op de grond probeert te blijven staan. Die sociaal en behulpzaam is. 
Dik 51 jaar geleden geboren in Zitterd, maar op de Boesj naast Cor van Lek grootgebracht.

 

Waar woon je..

Na een drietal jaren in Ede te hebben gewoond ben ik teruggekomen naar “Oos Limburg”, en wonen dat doe ik al zo’n 25 jaar in “Doospel” of te wel Ospel.


Wanneer heb je “de Boesj” verlaten...
Op de dag nauwkeurig 4 mei 1976, ben ik niet uit Rotterdam maar van de Boesj vertrokken. Naar Bussum om te beginnen, maar daarover later meer.

 
Hoe zag het leven er na de lagere school uit…
Haha,  als eerstejaars gemengd naar de MAVO, 6 jongens tussen zo’n – ik schat – 300 vrouwen, ja daar vind je er wel eentje tussen. Na de MAVO naar Roermond, aan de Bredeweg 235, lag de MEAO, en daar ben ik terechtgekomen.

Wilde vervolgens naar de HEAO, maar dat kon vanwege het vakkenpakket niet. Lerarenopleiding lag verder wel in mijn straatje, en dan Duits en Engels.  ( zou juf Offermans wel fijn gevonden hebben ), maar helaas geen geluk, uitgeloot, te veel aanmeldingen. De Minister van Defensie riep, en wilde mij niet laten gaan…. goedgekeurd, dienstplichtig.

In Bussum de onderofficiersopleiding, toen vrijwillig naar Langemannshof vlakbij Hohne, om Yussuv tegen te houden, wat een onzin.  Later in dit instituut blijven hangen, en zo’n slordige 18 jaar voor de klas gestaan. Toch leraar dus, maar dan in een groen pakkie. De leukste tijd daarvan was rij-examinator in Blerick.

En dan begint het, Defensie  moet inkrimpen en probeert op alle, menselijke en onmenselijke manieren zijn personeel te demotiveren. Ook mij, eerst naar Cambodja, op de dag van vertrek meldde de detachementscommandant:  och ja, jij bent het komende ½ jaar reserve, ga maar naar huis, prettig weekend.

Erg frusterend, vervolgens dan maar aangewezen voor Yugoslavia, preciezer Santici in Centraal Bosnia in Herzegovina, front op zo’n kleine 15 meter! Na een week duidelijkheid voor mijzelf en vrouwtje laten weten: mijn besluit staat vast en dan weet jij genoeg! Lang last gehad van deze periode, maar motiverend genoeg om de stap te maken.

Last in de zin van :
als op de 1e maandagmorgen van de maand de sirenes loeiden, stond ik voor het raam te kijken waar de bommen en granaten neervielen.
En plat op de grond in de winkel toen een deur opengetrapt werd.
Ja zoiets snapt een medewerker natuurlijk niet.

Voordeel van die uitzending was natuurlijk de drijfveer om op te stappen, deze demotiverende werkwijze bij defensie was de bekende druppel.
Nadeel van de ene op de andere dag 10 jaar langer, maar ja nu wel met een lachend gezicht naar het werk.


Werk:

Op 5 juli 1994 terug uit Bosnia en LOI gebeld, gaan studeren, na 2 jaar gesolliciteerd bij makelaarskantoor. In 2000 bij de Rechtbank te Roermond beëdigd  en tegenwoordig – nu er geen beëdiging meer is- ,  gecertificeerd makelaar en taxateur
(ook wel registermakelaartaxateur, kortweg RMT ). Bij dat kantoor een kleine zeven jaar bedrijfsleider geweest.

( BOGA Makelaars & Adviseurs ), waar de mens voorop staat en  makelen natuurlijk is om het licht te laten branden en te kunnen tanken.

Helaas heeft de werkgever de deuren gesloten.  Derhalve ben ik gaan denken over mijn toekomst. De uitkomst daarvan is dat ik een eigen NVM-kantoor  ben begonnen onder de naam van WILONGO Makelaardij.  Werkend vanuit kantoor aan huis, daardoor kostenbesparend, waardoor lagere courtages voor opdrachtgevers mogelijk zijn.

WILONGO is een samenvoeging van  WILms ONroerend Goed. Kijk voor details op www.wilongo.nl


Hobby’s…
Hier moet je wel zeggen (?)  : mijn vrouwtje, zijn inmiddels bijna 30 jaar getrouwd,  vervolgens het spelen van tennis,
en mijn oude autootje dat op dezelfde dag “verjaart” als mijn  Miep, enkel heel wat jaartjes ouder.  Kenteken afgegeven op:  30-06-1930.

Foto’s zien?
Foto’s staan op www.trouwauto.biz, dat is ook de verdere hobby, kan ik voor degene die het leuk vindt een bijdrage leveren om iets leuks te  maken van hun specale dag.

Ook voor trouwerijen op de Boesj.
Hoop nog ooit een Morgan uit de jaren 70 te kunnen aanschaffen, dat was voor wat betreft auto, mijn eerste liefde….

 
           


Privé-situatie:

Getrouwd dus met Miep, waarmee ik hoop erg oud te worden,  2 kids, van beide categorieën een, 
Tom is de oudste,  hij studeert aan de TU te Eindhoven, technische natuurkunde.
Joyce doet op dit moment SPW te Weert, en heeft recent  stage gelopen bij verstandelijk gehandicapten.
Wil naar SPH, maatschappelijk werk gaan doen.

 

Kom je nog wel eens op “de Boesj”…

Ja regelmatig,  mijn ouders wonen daar nl. nog steeds. En sinds kort volg ik ook de ontwikkelingen rondom de revitalisatie van Koningsbosch,
“Ons Klooster” etc.

 

Wil je nog iets zeggen...
Och zoeveul…. mer det kump waal eine kier.
Alleen het – voor mij - belangrijkste:
blijf allemaal gezond, denk niet alleen aan jezelf,  maar doe je best om aardig en behulpzaam te zijn, en denk eraan  alles valt of staat met een goede communicatie.


Wens...
Ach misschien  ( een beetje ) naïef, maar wat meer tolerantie en begrip voor elkaar.

Leike Wilms.

 

Lei bedankt.