nino nelissen

februari 2008
 
GROETEN UIT.......AMSTERDAM
 

 

Wie is Nino Nelissen?
Nino is de zoon van Wil en Tilke Nelissen, bij de lezers wel bekend van wat tot voorkort de slagerij was, tegenover de kerk.

 

Nino, welke opleidingen heb je na de basisschool nog gevolgd?
Na de lagere school ben ik naar wat toen het BC Echt was gegaan. Na afronden van het Atheneum A ben ik (fiscaal) recht gaan studeren in Maastricht.Waar woon je?

Nu woon ik in Amsterdam.Burgerlijke staat?

Ik ben getrouwd met Gilianne (uit Maastricht).
Sinds 4 februari 2008 zijn wij de trotse ouders van Charlotte.

 
                                                         


We hoeven niet te vragen of het leven in Amsterdam je bevalt, je zult ook wel niks missen,
vertel maar eens iets over je werk…

Ik ben tijdens mijn studie in Amsterdam stage gaan lopen bij Coopers & Lybrand (later opgegaan in PricewaterhouseCoopers). Na mijn stage ben ik daar ook gaan werken. Binnen het team waarin ik werkte hielden we ons bezig met het adviseren van internationaal opererende bedrijven, en dan met name op het gebied van de gevolgen die werken over de grens heeft voor individuele werknemers. Ik heb voor dat bedrijf zelf ook in het buitenland gewerkt, in Washington en in Tokyo.

Daarna ben ik overgestapt naar Deloitte, waar ik lid van de maatschap ben geweest.  In 2005 ben ik daar weggegaan om voor mezelf te beginnen. Ik heb nu twee eigen bedrijven, Executive Mobility Group en Dutch Living Services.

Binnen het laatste bedrijf houden we ons bezig met het aanbieden van ‘relocation services’. Kort gezegd betekent dit, dat we personen die vanuit het ene naar het andere land gaan helpen om zo snel mogelijk normaal aan het werk te gaan. Wanneer een internationaal bedrijf bijvoorbeeld iemand uitzendt naar een ander land regelen wij dat de betreffende persoon en zijn gezin goede huisvesting vinden, dat de kinderen naar een goede school kunnen, dat alle formaliteiten vervuld worden, dat ze een huisarts, tandarts hebben, enz. enz.

 
Binnen Executive Mobility Group adviseren we ook bedrijven die mensen internationaal laten werken, maar daar doen we dat meer op ‘managerial’ niveau. Kort gezegd kunnen werkgevers bij dit bedrijf aankloppen om alle zorgen uit handen genomen te krijgen wanneer ze werknemers internationaal laten werken. Wij regelen dat er goede arbeidsvoorwaarden zijn, dat de fiscale positie goed geregeld is, dat werk- en verblijfsvergunningen geregeld worden etc. Wij zijn geheel onafhankelijk en werken met iedere partij die goed is voor onze klanten. Hierin verschillen we erg van onze concurrenten – die zijn vaak alleen op deelgebieden actief, en verplichten hun cliënten dan ook nog eens vaak om alleen met bepaalde partijen te werken. Hierdoor krijgen klanten een beter product voor veel minder geld. 

Mijn bedrijven zijn gevestigd op Schiphol, in Mijdrecht en in New York.
 
www.executivemobility-group.com/dutch
www.dutchlivingservices.nl

 
Heb je nog tijd voor hobby’s?
Natuurlijk is daarvoor altijd te weinig tijd. We gaan graag een keer uit eten en vinden het erg leuk om naar de film te gaan. We reizen graag (maar helaas te vaak zakelijk en te weinig privé) en doen graag leuke dingen met vrienden.

 

Kom je nog wel eens “op de Boesj”?

De afstand Amsterdam – Koningsbosch maakt het vaak lastig om regelmatig in Koningsbosch te komen, maar ik probeer toch iedere maand er een keer naar toe te gaan. Soms lukt dat beter dan andere keren…

 

Wil je nog wat zeggen….
Eigenlijk niet.


Nino bedankt.