ron claessen


GROETEN UIT.......LANGBROICH (Dld)januari 2007

 

Wie is Ron Claessen….

Ik ben geboren in 1962 op de Haverterstraat 41, als middelste zoon van Wil Claessen (van de Boesj) en Ien Korrel (van Pepinusbrug). Mijn oudste broer heet Marc en de jongste heet Patrick. Helaas zijn Marc en mam beide op veel te vroege leeftijd van ons heen gegaan.

 

Waar woon je…..

In 1987 ben ik in Koningsbosch, door pastoor Huisman, getrouwd met Virgie en we hebben samen 3 prachtige kinderen gekregen.Joey de oudste zoon is nu 17, Boy is 16 en onze meid Tara is in juli alweer 14 geworden.

In 1999 heeft er een scheiding plaatsgevonden en nu wonen onze 3 kinderen bij hun moeder in Echt. In 2003 heb ik de Mauritshof vaarwel gezegd en woon ik met mijn nieuwe Duitse partner Tina en haar dochter Jenny in Langbroich.
Voor diegene die het niet weten, dit kleine dorpje ligt ca. 4 km van Gangelt.   

 

Wat heeft Langbroich wel, wat de Boesj niet heeft…
Eigenlijk heeft Langbroich niets meer te bieden dan de Boesj en ik heb altijd graag op de Boesj gewoond. Ik 2003 vonden we het echter tijd geworden om samen een ander huisje te kopen, waardoor we een 2-de nieuwe hoofdstuk in ons levensboek konden starten.  Ik ben echter een echte dorpsjongen, want Langbroich is nog veel kleiner dan de Boesj en het bevalt prima. Ik zoek regelmatig de stadsdrukte op, maar de rust moet je thuis kunnen vinden.

 

Scholing en werk…
Na de basisschool heb ik Atheneum-A in Echt gedaan en daarna volgde 3 jaar HEAO-BE in Sittard. Vervolgens moest ik me voor de militaire dienstplicht melden en na afsluiting kreeg ik mijn vaste aanstelling bij Henzo Fotoalbums in Roermond. Ik heb diverse cursussen gevolgd en ben bij Henzo bijna 20 jaar in dienst geweest. Aangezien ik een aantal interne jobs heb mogen vervullen, is het het werk me nooit gaan vervelen. Ik begon als adm. medewerker bedrijfsbureau en werd o.a. assistent calculator, productieplanner en kwaliteitsmanager. Eind 2005 was ik directiesecretaris en vond ik het tijd voor een wissel en werk nu als customer service medewerker bij Masterfix in Beek nabij Maastricht-Airport. Masterfix verkoopt, als dochteronderneming van de Amerikaanse multi-national Black & Decker div. blindklinkproducten met bijbehorende machines aan zo´n 3.000 klanten in ca. 50 exportlanden.

 

Heb je nog hobby’s…

Ik heb altijd graag volleybal gespeeld, maar als je van een drukke werkdag thuiskomt vind ik het moeilijk om de energie weer op te brengen om er ´s avonds nog eens vol tegen aan te gaan. Zo leidt “der innere Schweinehund” me al te vaak naar het bankstel en eindigt de avond achter de TV.

Regelmatig ga ik een paar uur naar de sauna en elk jaar na Oud en Nieuw is mijn goede voornemen om de hometrainer en de crosstrainer meer te gaan gebruiken. Verder probeer ik om samen met Tina elk jaar op vakantie te gaan naar warmere oorden.

 

Kom je nog wel eens op de Boesj…
Ik kom daar inderdaad nog regelmatig en meestal is dat om pap te bezoeken of een lekkere zak friet met frikadellen te kopen, want daar kunnen ze `in Pruuschjes´ niks van.

 

Jij was een echte carnavalsvierder, ben je dat nog…
Helaas is dat vieren minder geworden, maar dat kwam met name omdat alle jeugdvrienden in de loop der jaren de Boesj hebben verlaten. Als ik echter in februari de carnavalsmuziek hoor, bekruipt me toch weer dat aparte gevoel en zou ik zo weer mee kunnen doen. Na het schrijven van dit interview heb ik me voorgenomen om dit jaar weer eens mee te doen en hoop dan weer veel oud bekende Boesjenaren te treffen.

DE BOESJ, ALAAAF !!!

 
Ron bedankt.