knopen lopen

13 december 2012.

Wandelroutenetwerk Echt-Susteren geeft eindeloos wandelplezier!

In onze gemeente  is per november 2012 het wandelroutenetwerk van maar liefst 270 kilometer  gereed! De systeem is te vergelijken met het fietsroutenetwerk dat reeds jaren tot volle tevredenheid functioneert. Ook dit systeem heeft een netwerkstructuur door ‘knooppunten’ te leggen op ieder punt waar twee of meer routes elkaar kruisen of raken. Op ieder van de in totaal 254 knooppunten kan de wandelaar vervolgens een keuze maken voor de te volgen richting. Op deze wijze wandelt men van knooppunt naar knooppunt en kan de lengte en de richting zelf bepalen, dan wel tijdens de wandeling nog aanpassen. Het netwerk bestaat dus uit een serie aaneengeschakelde ommetjes met in lengte variërende afstanden die in twee richtingen te wandelen zijn. Voordeel is verder dat het wandelen bij ieder knooppunt kan starten! Als extra service staat op iedere knooppuntpaal de afstand tot de volgende knooppunten aangegeven.

 

In dit wandelnetwerk zijn 11 startpunten opgenomen. Ter plaatse zijn eind december 2012 de bijbehorende informatieborden geplaatst met verdere informatie over de routes. Onderscheid is er gemaakt in verharde paden, onverharde paden en laarzenpaden.

Via de Q-R code,  die ter plaatse met een smartphone in te scannen zal zijn, is het  wandelroutenetwerk in te zien en tevens zal er relevante informatie van de bezienswaardigheden in de omgeving te lezen zijn. De bijbehorende wandelkaart zal begin 2013 ter beschikking komen.

Deze kaart kan dan verkregen worden bij onder andere de VVV vestiging in Echt.
Ook is de wandelkaart nu al te downloaden via de website van de gemeente via “bezoekers\recreatie\recreatieve voorzieningen\wandelroutenetwerk”. 

Onderstaande link kopieëren en plakken

http://www.echt-susteren.nl/document.php?m=13&fileid=53643&f=676b85eb1a0706808e1e26c8e517be16&attachment=1&c=107921

Het aanleggen van dit wandelnetwerk werd uitgevoerd door de Westrom bedrijven, waarbij bureau Brouwers Roermond de
technische knowhow leverde en is mogelijk gemaakt door Europese en Provinciale subsidies.

 

 


 
 
Knopen lopen in Echt-Susteren


 
Het zal menige inwoner al zijn opgevallen: er komen steeds meer palen met het wandelsymbool in onze gemeente. De gemeente Echt-Susteren is bezig met het uitrollen van een wandelnetwerk van maar liefst 275 kilometer! Op dit moment  is het noordelijk gedeelte bewegwijzerd. Afronding in de gehele gemeente zal nog dit jaar plaatsvinden. De Westrom bedrijven plaatsen in het kader van “social-return” de paaltjes, waarbij ze  bureau Brouwers uit Roermond hebben ingeschakeld voor de voorbereiding en de beeldbestekken.

De routes krijgen hun netwerkstructuur door ‘knooppunten’ te leggen op ieder punt waar twee of meer routes elkaar kruisen of raken. Op ieder knooppunt kan de wandelaar een keuze maken voor de te volgen richting. Op deze wijze wordt er gewandeld van knooppunt naar knooppunt. Het netwerk bestaat uit een serie aangeschakelde ommetjes met in lengte variërende afstanden en zijn in twee richtingen te wandelen. Hij/zij kan op deze wijze van tevoren of tijdens de wandeling de route en ook de afstand bepalen die hij/zij wil lopen. De afstand tot het volgende knooppunt staat namelijk op het bordje aangegeven.

Het aanleggen van dit wandelnetwerk is mogelijk gemaakt door Europese en Provinciale subsidies.
De wandelkaart zal na het realiseren van alle routes gemaakt kunnen worden. Op dit moment is er een A3 tekening, die het gerealiseerde noordelijk en oostelijk gedeelte weergeeft.
Deze tekening kan afgehaald worden bij de balie van het gemeentehuis en de VVV vestiging in Echt-Susteren
alsook  bij  Café Schröder in Koningsbosch.

 

"Knopen lopen Koningsbosch en Maria Hoop is volledig gerealiseerd!

Klik hier voor de routebeschrijving