Een nieuwe Windows 10-update zorgt voor problemen bij gebruikers. Microsoft stuurde de update voor het besturingssysteem dit weekend naar gebruikers, maar KB3194496 zorgt dat veel gebruikers in een 'boot-loop' terecht komen.

 
 

Dat is onder andere te lezen op forums zoals Reddit. Ook Windows-watcher Paul Thurrott zag de problemen.
 

Bug-fixes

Het gaat om een update die Microsoft standaard naar alle gebruikers heeft meegestuurd, specifiek update KB3194496. De update heeft weinig nieuwe features, maar lost wel een flink aantal bugs in onder andere het VPN-gedeelte van Windows, en het afspelen van media.
 

Gebruikersproblemen

Volgens berichten zorgt de update echter voor problemen met computers van gebruikers. De update blijft vastlopen, en Windows geeft dan de melding dat de installatie is mislukt. In sommige gevallen wordt het systeem echter opnieuw gestart waarbij de update opnieuw wordt geïnstalleerd, maar dat blijft fout gaan. Gebruikers zitten dan in een boot-loop waar zij maar moeilijk uitkomen.
 

Bekend probleem

Het is niet bekend hoe groot het probleem is en hoeveel mensen er last van hebben. Voor sommige gebruikers lijkt het probleem zich na een tijdje ook op te lossen, maar anderen zitten vast in de loop. Het is ook niet duidelijk of Microsoft snel met een oplossing komt.

Frappant aan de update is dat het probleem al bekend leek bij testers. Windows Insiders kunnen Windows 10 uitproberen op hun systeem, maar maakten tijdens die tests al bekend dat er problemen waren met de preview. Waarom Microsoft de update dan alsnog heeft doorgevoerd, is niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan.