reunie-harmonie-2011 3 pagina's

123

Geslaagde reünie van 90 jarige Harmonie “St. Cecilia” Koningsbosch.

 

Op zondag 27 november j.l. vierde Harmonie “St. Cecilia”uit Koningsbosch haar 90 jarig bestaansfeest met een zeer druk bezochte reünie. De vijfkoppige werkgroep had hiervoor alles tot in de puntjes geregeld, zodat dit evenement, dat tevens het Ceciliafeest omvatte, wel moest slagen.

Om 10.30 ging pater van der Meer voor in een sfeervolle H. Mis, die werd opgeluisterd door Harmonie “St. Cecilia” onder leiding van haar bezielende dirigent Mark Partouns. Na afloop begaven de reünisten en muzikanten zich, vergezeld van hun aanhang naar verenigingslokaal van Pol. Onder het genot van een kop koffie en vlaai werden al snel de eerste contacten gelegd en vele herinneringen opgehaald. Herinneringen die werden ondersteund met filmbeelden en muziek die ooit door de Koningsbosscher harmonie werd gespeeld. Daarnaast werden de fototentoonstelling en de fotoboeken doorgespit en van commentaar voorzien. Het was opvallend dat zo velen vanuit alle windstreken de weg naar Koningsbosch hadden gevonden voor deze reünie, waarbij Jos Kleijnjans met stip de verst komende deelnemer was. Hij was helemaal uit Amerika (Moon Township) gekomen om zijn oud collega -muzikanten te treffen.

Leden van het damescomité, die ook al de koffie verzorgden, zorgden ervoor dat iedereen van een uitgebreide brunch kon genieten door assistentie bij het buffet.

In de hierop volgende uren werden hernieuwde contacten aangeknoopt en enkele dames van de voormalige drumband Irene gaven spontaan een demonstratie van hun kunnen op de trom. Voor de muzikale ondersteuning van het feest zorgden de Sigboldhemer muzikanten met in hun midden de medeoprichter van de kapel en oud muzikant van Harmonie “St. Cecilia” dhr. Dre Tholen.  Tijdens dit optreden van hoog niveau werden de aanwezige jubilarissen van de harmonie gehuldigd door de beschermheer en de voorzitter. Marcel Hartjes ontving het zilveren insigne voor 25 jaar trouw lidmaatschap en Philipp Kamps werd gehuldigd met het bronzen insigne. Een derde jubilaris, Herman Koenen, was verhinderd en zal op een ander moment zijn bronzen speld ontvangen.

Hierna werden beschermheer Wiet Monsieur, dirigent Mark Partouns en leden van het damescomité in het zonnetje gezet voor hun verdiensten voor de vereniging.

Uiteraard veel later dan gepland werd er met een heel goed gevoel en lovende woorden van elkaar afscheid genomen. Na het zeer geslaagde concert met Suzan Seegers werd ook deze happening ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan als zeer positief ervaren. Een dag later zaten de muzikanten van Harmonie “St. Cecilia” alweer op de bühne ter ondersteuning van het schoolproject “allemaal blaasmuziek” en op 11 december zal de harmonie tijdens een concert met de gezamenlijke zang- en muziekverenigingen uit Koningsbosch het 150 jarig jubileum van de parochie feestelijk afsluiten tijdens het adventsconcert in de parochiekerk.